Kalender till Mor

Ingen har väl missat att det var Mors Dag i söndags =) Till min mamma gjorde jag dels ett kort, som kan ses i tidigare inlägg (kommer fler bilder på det sen), dels en kalender i plåt. Hittade idén på Panduros webbsida, och fick lov att testa. Blev så gott som en kopia av den, men det var riktigt skoj så det kan nog bli fler.Först grundade jag plåten med vit gesso, torkade av det mesta från den nedersta delen, men lät det vara vitare där servetterna skulle vara samt på kanterna. Utanpå kanterna målade jag sedan med Promarker, för att få en skiftning i rosa. Jag har sedan använt mig av decoupageteknik för att lägga på servettmotiven. Texten Live Love Laugh är gjord av foam bokstäver. Månaderna är skrivna med hjälp av en schablon och med en permanent svart penna. Sist har jag sedan dekorerat med pappersblommor i olika rosa nyanser. Allt kommer från Panduro utom Gesso.


När man beställer dekorplåt från panduro så ingår det två magneter för att markera månad och datum. Dekorplåten går endast att beställa via webbshopen ifall någon skulle bli sugen att testa. Kostar 49 kr/st.
Kram,And now... Challenge Time!

Nothing from me at over a week now, but I´ve been busy with my fathers birthday among other things. But I have managed to make some cards between everything else, and this is to my mother for Mother´s Day which we celebrate this Sunday here in Sweden.

I chose not to use so much decorations on this one, I think the paper itself is sooo beautiful =) I just added some lace and pearls. On the little tag it says: Happy Mother´s Day! and behind the big one there is a poem about Mom.

I am entering this card to the following challenges:

Midweek Magnolias Week #12: Romantic and Chic
Simply Magnolia Challenge: Pearls and Lace
Magnolia-licious Inspiration Challenge #18: Inspiration Photo
Pysselkuls Monthly Challenge May: Mother´s DayI have used:
Cardstock/Panduro Hobby
Papers Romance/Lisbeth Spigseth, Poppy Design
Stamp Tilda with Hawaii Flower/Butterfly Dreams Collection 2011, Magnolia 
Pearl Maker
Lace from stash
Colored with Promarkers
Kram,Julkort vecka 20

Ny vecka, ny julkortsutmaning. Eller ja, det är ju visserligen fredag redan, men iallafall :D Denna gången var temat hos Ett julkort i veckan Randigt + swirls. Eftersom det enda jag äger med swirls är en stämpel, så fick det bli i form av stämplar som jag embossat med Silver Pearl. Jag hoppas de syns =)Ingredienser:
Cardstock/Panduro
Mönsterpapper/Bo Bunny
Tomtemotiv/Bilder från Förr - Tomtar/Pion Design
Foambokstäver/Panduro
Swirlstämpel/Creative Club
Tomtestämpel/Slöjddetaljer
God Jul stämpel/Slöjddetaljer
Embossing Silver Pearl/Reprint
Pearlmaker
Kram,Födelsedagskort i vitt

Gjorde ett födelsedagskort till en utmaning för ett litet tag sedan. Det skulle gå i vitt med undantag för själva motivet som fick vara färglagt. Tänkte visa lite fler bilder på det kortet.


Jag har använt:
Färdig kortbas/från candy vinst
Digistämpel Fence/MelJen´s Design
Stämpel Tilda med tulpaner/Magnolia
Fjäril/Panduro
Stans Heart Lace/Martha Stewart
Spets, blommor, bling från gömmorna
Kram,Julkort vecka 19

Ännu en vecka har gått och ännu ett julkort har blivit ihopknåpat till utmaningen Ett julkort i veckan. Denna gången ett stafflikort i ett runt format =)

Jag har använt:
Cardstock/Panduro
Mönsterpapper Christmas Collection/Panduro
Stämpel Tilda med slev/Magnolia
Band, Blommor ur gömmorna
Stämpel Julgran/Panduro
Distress Inkpad Vintage Photo
Embossingpulver Silver Pearl/Reprint
Promarkers
Kram,Tid för utmaning/Time for challenge

Ett nytt julkort är tillverkat och jag skickar in det till följande utmaningar:

Another christmas card is made for this week, and I´m entering it to the following challenges:

* Lilo Milja Challenge: Sketch #7
* Simply Magnolia Challenge: A Card but not a square


I have used:
Stamp Tilda with a spoon/Magnolia
Stamp Christmas Tree (backside)/Panduro Hobby
Papers/Panduro Hobby
Ribbon, flowers from stash
Kram,Art Journaling

Har verkligen fastnat för det här med Art Journaling. Det är så himla skoj att bara få kladda loss =) Håller just nu på att fundera ut ett nytt tema. Men så länge tänkte jag visa mitt första försök som jag gjorde för ett tag sedan. Temat den gången var vinter och fjäll och så här blev den:Jag har arbetat med vaxkritor i grunden, sedan har jag penslat över med gesso. Har även gjort mönster med gesso. Sen har jag stämplat cirklar i silver och målat några snöstjärnor. Har även gjort två små blommor, som även de är penslade med gesso på kanterna. Sist har jag strött över lite glitter här och var. Har skrivit upp några av de saker som jag älskar med vintern.

Försökte även göra små snölyktor med stickles, men de smälte ihop när de torkade så de blev inte så tydliga. Men lite syns de iallafall (ovanför texten ;)Kram,Stämpla på ljus

Min mamma fyllde år för en vecka sedan, och förutom ett kort fick hon även ett altrat ljus och ett litet paket. Använde samma stämpel som på kortet, nämligen Tilda, till ljuset och det blev även en mini Tilda till tag:en på paketet.


Jag använde mig av silkespapper som jag stämplade på, sedan målade jag motivet med Promarkers. Inte det lättaste visade det sig. Trodde först jag gjorde helt fel för all färg gick rätt igenom silkespappret. Men insåg sedan att det var hudfärgerna som inte funkade så bra, de var för ljusa. Verkar som det krävs rätt skarpa färger för att det ska bli bra. Men lite hudfärg blev det ju iallafall =) Om någon har något bättre tips så säg gärna till =)

Sedan klippte jag ut ganska nära motivet, la det på ljuset, la bakplåtspapper över och värmde med embossfönen. Man ser ganska tydligt när det är klart för stämpelmotivet ändrar färg och blir mörkare. Var mitt första ljus, och det blir definitivt fler. Hur kul som helst =)
Kram,Julkort vecka 18/Christmas Card #18

Det blev ett julkort även denna veckan, trodde inte jag skulle hinna men det lyckades =) Den här veckan var temat hos Ett julkort i veckan att göra ett prickigt julkort. Blev en lite enklare variant den här veckan, ganska skönt faktiskt. Har så lätt att först planera ett enkelt kort, sen svävar jag iväg i vikningar och en massa annat :D Resultatet blev iallafall så här:

I´m in a challenge to make one christmas card a week all year. This is one of them. Using the James Bear - Pile of Presents stamp. I just love him! So adorable. I am entering this card to the Lili´s little Fairies challenge where the theme this week is: Anything Goes.Jag har använt:

Cardstock/Bazzill
Mönsterpapper/Panduro
Stämpel James Bear - Pile of presents/Lily Of the Valley
Stämpel Midnatt råder/Inkido
Distress Ink Pad - Vintage Photo/Tim Holtz, Ranger
Biljett, Band/Panduro
Promarkers
Kram,Challenge Time!

It hasn´t happened that much on the blog for a couple of days, have been much in real life =) But I still have made some cards and stuff. This one below was for my mothers birthday last week. It´s a book card, I just love to do them =) I am entering this card in the following challenges:

* Milo Lilja: Sketch Challenge #7
* Midweek Magnolias#9 May Flowers
* Just Magnolia and Hänglar & Stänglar: Week #155 Anything Goes
* Magnolia-licious: Inspiration Challenge #17


Made a little window with a frame and a bit from a overhead sheet, put some flowers behind, and then put Tilda on the edge. So she would have a little scenery behind her.

I have used:
Stamp Sitting Bridesmaid Tilda/Magnolia
Papers/Follow your heart - Be mine & Be amazing/My mind´s Eye
Distress Ink Pad - Vintage Photo/Tim Holtz, Ranger
Flowers and decorations from stash
Kram,Kondoleanskort nr 2

Som sagt, har varit en lite jobbig tid ett tag. Har aldrig tidigare gjort kondoleanskort, och nu har det på kort tid blivit två. Det första har jag visat redan, och detta är det andra. Det är för en kompis mamma som gick bort plötsligt för en vecka sedan. En härlig, glad 60-åring som nu saknas oss. Vila i frid Guttan!
Stämpeln kommer från Magnolia. Molnen har jag gjort med gesso.


Vill även passa på att skänka alla varma tankar jag har till Aleksander Dal Oen:s familj, den norska elitsimmaren som gick bort imorse. Han var enorm och det är så tragiskt. Som gammal elitsimmare själv är detta en sorgens dag. Bara 26 år gammal.
Kram,
RSS 2.0