Ta till vara småbitarna

Har hittat till Pinterest för inte så länge sedan. Eller jag har hört talas om det ett tag, men först nyligen skapat en egen sida. Hur smart som helst tycker jag, nu har man all inspiration samlad på ett och samma ställe, toppen! Hur som helst, när jag surfade runt där för ett tag sedan, hittade jag ett smart tips på hur man ska ta till vara alla små pappersbitar som blir över vid olika projekt. Och som sedan ligger och väntar på att bli använda i all oändlighet. Tipset gällde att man klippte ner dem i strimlor, tex 15 cm långa, och sen gör man egna "mönsterpapper" av dem. Smidigt till kort exempelvis. Sagt och gjort, jag satte mig ner häromdagen och strimlade ner en mängd av de bitar jag har liggande. Fyra st kort bakgrunder fick jag ihop som nu ligger redo att användas i olika kortprojekt. Så här blev mina:Kram,ATC swap

Jag har varit med på en ATC swap hos Ninas Hobby. Det var allra första gången jag gjorde ATC:er och så skoj det var =) Detta gör jag gärna fler gånger. Temat för ATC:erna var "Mitt favoritdjur". Ett av mina favoritdjur är Tigern, tycker den är så läcker och häftig. Tänkte visa hur mina blev:Jag valde att ha en liten info om Tigern på varje kort. Har använt två st digistämplar, den stora tigern hittade jag på nätet som var gratis att ladda ner, kommer dock inte ihåg vart :/. De två små tigerungarna är en digistämpel från MelJen´s Designs som heter "Cubbin´ around".BaksidanVill du även se de andras bidrag kan du göra det här.
Kram,Vecka 12:s Julkort

Tänk att vi redan är i slutet av mars, och vårsolen strålar ute på dagarna =) Det känns lite udda att då sitta och göra julkort haha. Men vad gör man inte? Veckans tema i Ett julkort i veckan är Någonting gott eller ätbart, eller ett kort i bruna pepparkaksfärger.

Jag satsade på gott och ätbart, iallafall på insidan av kortet. En idé är ju att stoppa i en liten påse med något gott julgodis, men nu får godiset symboliseras av nedanstående figurer i väntan på julen =) Detta är även mitt första bokkort, så himla skoj att göra och vilket fint resultat. Såna kommer jag göra många fler av känner jag. Jag googlade och hittade en massa tutar på hur man gör.

Har lagt glossy accent på renens horn och på snöstjärnorna. Syns inte på bilden dock.

Material:
Carstock/Bazzill
Mönsterpapper/Panduro samt Forma Hantverk
Stämpel God Jul i cirkel/Panduro
Snöflingestans/Lidl
Granstans/Lidl
Kantstans Lace Heart/Martha Stewart
Stämpel Ren/Inkadinkado
Stämpel God Jul collage/Forma Hantverk
Lussebulle, Pepparkaksgubbar, Polkagris stång/Hemgjord Doodle
Kram,Challenges

My latest card is a Christmas card in a book folding. Was sooo much fun to do, so I will definately do more of them. I am entering following challenges with this card:

Passion For Promarkers Week #141: Animals theme

Milo Lilja Sketch Challenge #6

I love Promarkes Challenge #109: 3 different papersI have used:
Cardstock/Bazzill
Papers/Panduro Hobby and Forma Hantverk
Stamp Reindeer/Inkadinkadoo
Stamp "God Jul" circle/Panduro
Stamp "God Jul God Jul God Jul..."/Forma Hantverk
Gingermen, Lussebulle (Saffron Bun), Candy canes/homemade Doodle
Kram,Bara ett litet Hej

Ett av de senaste korten jag gjort är ett sånt allmänt kort, som är bra att ha på lager. Använde en digi stämpel från Saturated Canary, tycker dom är helt underbara. Önskar jag hade alla =) Visar lite fler bilder på kortet:


Material:
Cardstock/Panduro
Mönsterpapper ur Follow your heart - Be Amazing/My mind´s eye
Digistämpel DuckCockGoose/Saturated Canary
Kram,Första påskkortet

Mitt första påskkort visade jag för ett litet tag sedan, men tänkte visa lite fler bilder på det idag. Plus att jag vill ha in det i kort kategorin haha :D Det som jag verkligen saknar hos blogg.se är att man inte kan lägga in ett inlägg i flera kategorier, utan då måste man göra två separata inlägg. Trist. Blogspot är mycket smidigare på det sättet. Har visserligen en blogg reggad där, men orkar inte börja flytta över hela bloggen dit heller. Tar sån himla tid. Och jag är sån där att jag i så fall vill ha med mig allt från den här bloggen dit, så jag har allt samlat. Men men =)

Hoppas ni blundar för det lilla nagget i nedre högra hörnet ;) Min kära Zakk, 8 månaders valp, älskar nämligen att stjäla saker och är det dessutom papper så ska det rivas, rivas, rivas. Lyckades dock rädda detta kort, förutom det lilla hörnet. Det fanns kvar men var ganska blött :D Cardstocken fick bytas ut, men förvånansvärt nog var resten helt i övrigt. En del andra kort har tyvärr inte överlevt attacken :D


Cardstock/Panduro samt Bazzill
Mönsterpapper/Creative Club
Digistämpel Murray/Saturated Canary
Promarkers

Kram,Twine and Sketch

Challenge #13 this week at Saturated Canary is: Twine. I really love Kristas digistamps, they all have their own personality and I love to color them. I am also entering this card in Milo Liljas sketch challenge #6. The sketch is really inspiring and was fun to do =) It might even be another one.I have used:
Digistamp DuckCockGoose/Saturated Canary
Paper Follow your heart-Be Amazing/My mind´s Eye
Stamp colored with Promarkers
Kram,Simply Magnolia Challenge

At Simply Magnolia Challenge the theme this time is: Anything goes! I have just tried a new folding, a popup slider card, and I am entering this challenge with this card.
I have used a Tilda Mini World stamp, she is so cute with all the hearts. The flower is made from Coffee Filters, really fun to do. Since it is a easter card I also put on some feathers.
Kram,Inspiration till Påskpyssel

Ibland, när jag känner för att bara titta på bilder och bli inspirerad, tittar jag in hos Better Homes & Gardens. Finns så mycket fint att titta på där, plus att de har ganska mycket pyssel. Denna gången drogs blickarna till påskpyssel och jag fick mycket inspiration av bilderna nedan. Något av det ska jag nog prova på =)
På den första bilden har man använt sig av stämplar och band, den tredje bilden med äggkopparna har man målat med nåt som heter CupCake Liner, vet inte riktigt vad det är, men troligen nån typ av glasyr på flaska skulle jag tro, som Stickles ungefär :D På den sista bilden har man satt på dubbelhäftande tejp som man lagt i glitter innan. Riktigt färgglada ideér tycker jag, som piggar upp och ger en härlig vårkänsla samtidigt.
Kram,Julkortsutmaning vecka 11

Då var vecka 11:s Julkort färdigt. Utmaningen denna vecka hos Ett julkort i veckan var att göra ett julkort i Grönt. Jag valde att göra ett stafflikort denna gång och så här blev resultatet: Har äntligen fått tag på Julcollage stämpeln från Reprint som jag letat efter ett tag. Fanns på flera ställen, men alla visade sig vara slut. Tillsist hittade jag den i en liten butik i Hälsingland, som kunde skicka den till mig.

Har embossat God Jul stämpeln med Rich Red. Satte även dit några Lollipop blommor som jag gjorde, ringlade lite limegrön stickles på dem oxå.Material:
Cardstock/Panduro
Mönsterpapper/Prima och Panduro
Stämpel Julcollage/Reprint
Band/Tilda
Stämpel God Jul/Slöjddetaljer
Embossingpulver Rich Red/Ranger
Bling/Creative Club
Kram,Challenge #108...

... at I love Promarkers is: Anything Goes. I am entering with the coloring book I made for my goddaughters 5th birthday this Tuesday.Digistamp "Ellie´s Birthday" from Saturated Canary, colored with Promarkers.
Kram,Easter Card

I have made an easter card, using one of Saturated Canarys lovely Digi´s, "Murray". They are soo funny to color. I am entering this card in the following challenges:

* Challenge #12 at Saturated Canary Challenge Blog/Theme: Doilies
* Månadstävling Mars Nettans Scrapbooking 4U/Tema: Påsk


Had a bad lighting when I was taking the pic, so the colors doesn´t show their real selfs =) Its more yellow than one can see in this pic. Under the stamp and on the sides for example. The text is in swedish and says: Happy Easter.
Kram,Julkort vecka 10

Då har jag lyckats få till ännu ett julkort. Börjar bli rätt bra rustad för nästa jul redan :D Kommer nog räcka en radda jular det här skulle jag tro haha. Denna gången var utmaningen hos Ett julkort i veckan att tolka en skiss:Så här blev mitt julkort utifrån skissen:
Det underbart söta motivet kommer från ett av papprena i Pion Designs kollektion I väntan på Tomten II. Helt underbara papper, som resten av deras serier.
Baksidan på samma papper har jag använt till cirkeln under motivet.
Insidan av kortet. Vintage jul stämpeln ropade jag hem på Tradera häromveckan, tycker den är så fin. MEN, jag har ett problem som ni därute kanske kan hjälpa mig med? Den är ju ganska detaljerad och när jag stämplar den så blir den ganska suddig. Har provat med olika stämpeldynor och olika mycket färg på stämpeln, men utan att lyckas :/ Någon som har något knep när ni stämplar sådana här detaljstämplar? Trycker jag för hårt, för lite, eller vad kan det vara? Tacksam för alla tips =)


Material:
Cardstock/Bazzill
Papper+motiv/Pion Design
Stämpel Vintage/PaperCraft (insidan)
Stämpel God Jul/Panduro
Stämpel God Jul & Gott nytt år/Slöjddetaljer (insidan)
Blommor/Panduro
Bling/Creative Club
Kram,Kort av min brorsdotter

Jag satt och pysslade i helgen när mina syskonbarn kom på besök. Den äldsta tjejen som är 8 år blev jättesugen, så hon gjorde ett kort till sin "pojkvän" =) Mellanbarnet, Hampus 4 år, ville också pyssla. I slutänden blev det dock mest pappersklipp, för det var mycket roligare att klippa i papper än att göra något annat med dem :D Här nedan kan ni se hur Martinas kort blev:


Stämpel från Penny Black
Kantstans Lace Heart från Martha Stewart
Papper från Creative Club och Panduro Hobby
Kram,Sista utmaningen i CC:n

Den sista utmaningen jag hoppade på hos Scrapgalens CC var en extrautmaning. Här skulle man skapa ett verk där man berättade vem man är. Man fick i stort sett göra vad som helst, men alstret fick inte innehålla foton.

Jag passade på att leka lite med akrylfärger, distresser och stämpeldyna som bakgrund. Sen knycklade jag ihop tidningspapper och satte fast här och där runt kanterna. Ovanpå detta gjorde jag ett kollage med en massa utklippta ord och bilder, samt lite andra dekorationer.
Så här blev mitt bidrag:Om ni undrar varför jag har en bild på prinsessan Christina, så är det för att den kompenserar för att jag inte kunde ha en bild på mig själv. Hon är nämligen min namnlike till både förnamn och efternamn :D Att göra detta var riktigt skoj, så det kommer nog bli lite fler mixed media alster framöver. Har precis fått hem lite gesso, och är riktigt sugen på att testa Art Journaling.
Kram,Nästa CC utmaning

Tänkte jag skulle visa upp alla bidrag jag gjorde till Scrapgalens CC häromveckan. Idag har jag kommit till den femte utmaningen som jag deltog i. Där var reglerna att göra ett kort eller en LO, och man fick endast välja fem saker från en lista att använda. Förutom dessa fem fick man använda sax/skärmaskin, limprodukter, bokstäver och pensel men INGET annat. Jag valde följande fem punkter: 1 cardstock, 3 mönsterpapper, stämplar, valfri mängd, pennor (svart eller färgläggning), stämpeldyna. Mitt bidrag blev ett grattiskort som ni kan se nedan:


På tagen som sticker ut på sidan har jag skrivit en liten födelsedagshälsning.


Tilda är färglagd med Promarkers.
Fullkomligt älskar denna stämpel från Reprint om änglarnas tofflor, hur söt som helst =)

Kortrecept:
Stämpel Tilda med tulpaner/Magnolia
Stämpel Dammtussarna/Reprint
Randigt papper /
Prickigt papper/Creative Club
Ljust papper m snirklar/Panduro Hobby
Distress Inkpad Walnut Stain/Tim Holtz, Ranger
Kram,Julkortsutmaning v9

Hann inte med julkortsutmaningen de sista två veckorna, men nu är jag på spåret igen =) Denna veckas utmaning hos Ett julkort i veckan är gjord av Pippin och lyder: gör ett kort "monokromatiskt i en icke traditionell julfärg". En klurig utmaning, men jag kände direkt vilken färg jag ville ge mig på, nämligen Svart. Men att hålla det helt monokromatiskt gick kanske inte, fick med lite vitt i papper och sånt. Sen blev det hudfärg mm på stämpeln. Men, så här blidde det iallafall =)

Har använt:
Stämpel Midvinter Tilda/Magnolia
Stämpel God Jul/Slöjddetaljer
Mönsterpapper/Panduro Hobby
Vita blommor/Panduro Hobby, infärgade med svart stämpel
Kram,Julkort i svart/A Christmas Card in black

Det senaste kortet blev ett julkort, denna gången i svart till utmaningen Ett julkort i veckan. Mer detaljer finns här. Jag skickar även in detta kort till utmaningarna Milo Liljas Sketch Challenge #5 och Simply Magnolia Challenge.

My latest card is a christmas card, this time in Black. I have made it for the challenges One christmas card a week, Milo Liljas Sketch Challenge #5 and the Simply Magnolia Challenge. More details on the card can be found here. There is two bows and some black bling in the corners, hard to see in all the black =)Kram,Nästa...

utmaning på Scrapgalens CC bestod även den av en skiss. Blev även denna gång en pappers LO från mig. Börjar fastna känner jag :D Skissen som var gjord av Ulrika var denna:
Min LO visar en lycklig brorsdotter på Melodifestivalen i Leksand den 18 februari i år. Och så här blev den:
Försökte få fram en mello känsla i färgerna med lite glitterkant på det hela. Föll helt för att göra mönster med punchinella, så det har jag gjort runt om, i färgerna rosa, vitt och silver. Försökte även stänka lite men det gick sådär, får öva vidare =) På den lilla tagen under fotot har jag skrivit lite journaling.
Kram,
RSS 2.0