Altrad skrivbok

Gillar ju att göra mina presenter själv, tycker det är lite extra roligt, och brukar vara uppskattat. Så bland annat har jag fixat till den här skrivboken till en vän. Det är en kille, så jag försökte hålla igen, tror den funkar iaf :D
Stämpeln på framsidan är från Magnolia, ursöt =). Den är färglagd med promarkers. Gjorde även några Lollipop blommor, vilket verkar ha blivit en tradition haha :D. En av detaljbilderna är från insidan, där jag gjort en ficka på pärmen och stuckit ner några tags. Dels med text, men även några tomma. Har även fixat till några gem för att kunna använda som markeringar. Inuti boken + på några av tagsen har jag skrivit små ordspråk och citat om vänskap. Har märkt ut med gem de som är inne i boken. Ett av dem kan ni se på bilden ovan.

Material jag använt:
Cardstock
Mönstrade papper från Panduro och Creative Club
Stämpel från Magnolia
Brads från Panduro och Creative Club
Foambokstäver m. glitter från Panduro
Band och annat bling från gömmorna
Kram,Julkort vecka 4

Vecka 4:s julkortsutmaning hos Ett julkort i veckan är tomte/tomtar. Kortet ska alltså innehålla minst en tomte. Nu råkar det ju vara så att jag älskar tomtar så jag gjorde några fler :DFramsidan. Testat en ny vikning för mig, fattar inte varför jag bara gjort en sort tidigare :D. Har använt min nya stans från Martha Stewart, fullkomligt älskar den! Heter "Valentine Lace/Lace Heart, och jag köpte min här. Tomtestämpeln älskar jag oxå, den är målad med promarkers.Blev ett par Lollipop blommor igen, dom är så himla enkla och skojiga att göra. La även till ett par minirosor. Sist la jag på lite glitterlim på kanterna.På andra sidan "locket" stansade jag ut tre snöstjärnor, fäste dem med 3D kuddar och målade på glitterlim. Snöflingestansen är ett fynd, hittade en låda med 10 st stansar i olika former inkl. en bårdstans på Lidl av alla ställen. Hade ett erbjudande denna veckan för 129:-. Tyckte det var rätt billigt för 10 st. Kan lägga in en bild på lådan imorrn =)På den undre delen av kortet har jag stämplat tomtar lite huller om buller. Har stämplat några vita och sedan embossat några av dem med Silver white. Mitt andra försök att embossa, gick bättre än det första iaf :D Nästa gång kanske jag till och med lyckas haha.Insidan. Upptäcker nu att pappersspetsen har lossnat lite, får fixa det. En liten lapp med God Jul och Gott nytt år. Hörnstansen är oxå från packen från Lidl. Ni kan se den lite närmare på bilden nedan. Har även inkat kanterna lite på den. Har sen satt små duttar med kardborre på tomtens baksida för att kunna hålla locket nere.Det mesta av materialet kommer från Panduro, förutom:
Kantstans Martha Stewart; från Scrapbruket.se
Hörnstans, Snöflingestans; sats från Lidl
Tomtestämpel från Slöjddetaljer
Embossingpulver Silver White från Kristinas Scrapbooking
Bling från Creative Club
Kram,Bloggcandy hos Scrapfabriken

Hos Scrapfabriken kan du nu delta i en härlig bloggcandy med temat Alla <3 dag. Så skynda över dit och var med du med! =)


Kram,Utmaning: Simply Magnolia

Hos Simply Magnolia finns just nu utmaningen Anything but a card. Denna altrade skrivbok är mitt bidrag:

At Simply Magnolias blog there is a challenge right now to make Anything but a card. This is my contribution:


Fler detaljer kommer i ett senare inlägg.

Kram,Ljuvlig candy


Hos Pion Design hittar man nu en underbar bloggcandy, nämligen Från Mitt Hjärta ll samt Från Mitt Hjärta ll 6×6. Älskar deras papper, så det är klart man måste vara med och tävla. Candyn pågår till den 14/2.
Kram,Grattis kort

Har även blivit ett grattiskort de senaste dagarna. Alltid bra att ha =) Kortet är även mitt bidrag till Veckans Skiss.Grattis stämpeln gillar jag verkligen, vann den i en bloggcandy för någon månad sedan.Den urgulliga hundstämpeln kommer från Penny Black och är målad med Promarkers. Övrigt material kommer från Panduro förutom det gröna bandet som kommer från en gammal ljusmanschett fyndad på loppis =)
Kram,Nya utmaningar

Med detta kort deltar jag i Milos sketch utmaning #4 och Utmaning vecka 3 hos Ett julkort i veckan.
Mer detaljer om kortet finner du här.

Kram,Julkort nr 2

Då var mitt andra julkort för i år klart. Fortfarande hur kul som helst att göra dem. Får se om det håller i sig i sommar :D Det här blev även mitt allra första stafflikort. Sådana kommer det definitivt att bli flera.


Fullkomligt älskar Magnolias stämplar.En pappersblomma som kallas Lollipop blomma. Så enkel och kul att göra. Jag lärde mig hur hos Kristinas Scrapbooking Blogg.Kortet i sin helhel.Mitt första embossingförsök. Blev väl sådär kan man säga :S Trodde jag hade köpt ett vitt med silver, men när jag kom hem visade det sig att det var hologram. Men det funkar nog det med =)

Material:
Cardstock, mönsterpapper, brads, glitter stick, pappersspets, bling, blommor, embossingpulver från Panduro.
Stämpel från Magnolia.
God Jul stämpel från Slöjddetaljer.
Bandet med Rudolf köpt på Tradera.
Kram,Brevlåda till kort

Hos Pysseltagen hittade jag en mall på en brevlåda. Finns både för en liten och en stor, jag valde den stora som är perfekt till kort i storleken 15x15. Perfekt förvaring för korten som blir gjorda framöver. Bara mulet ute idag, så bilderna blev verkligen inte bra, men jag hoppas ni ser iallafall. Får fixa bättre vid ett annat tillfälle. Så här ser iallafall min ut:
Sett från sidan samt från baksidan.


För att ge locket lite tyngd så det hölls nere, fäste jag ett litet hänglås i ett band som jag satte fast i locket.


Klippte ut rundlar från framsidans papper och fäste på locket med 3D kuddar. Satte även lite glitterlim mitt i cirklarna. Fäste även en pappersspets längs kanten.


På andra sidan locket fäste jag en blomma och små blad. Använde även en silvrig pearl maker.


Närbild på baksidanGjorde inte så mycket dekoration på denna eftersom den "bara" ska stå i hyllan och förvara mina kort. Den är gjord av cardstock i grunden. Merparten av materialet kommer från Panduro. Cirkelpappret är från Basic Grey.
Kram,Årets första julkort

Jag har hoppat på en utmaning som går ut på att göra Ett julkort i veckan. Kommer nog inte att vara med varje vecka, dels för att det tar lite tid samt att jag behöver inte riktigt ett 50-tal julkort :D Men jag ska försöka vara med en hel del iallafall. Skönt att ha en bunt klara sen i december och släppa den stressen.

Detta första julkort blev iallafall ett i vita nyanser. Blev riktigt nöjd faktiskt. Det är även mitt första med denna vikning, vet inte vad den kallas, men det blir som dubbeldörrar iallafall, som öppnas i mitten av kortet.Stämpeln är från Bildmålarna, och har färglagts med vit penna samt promarkers. Bokstavsvimplarna är färglagda med en gelrollpenna i silver. Har även klistrat dit lite fårull som kant på mössan.
Har lagt på snow marker runt cirkeln för att få lite snökänsla. Satte även på tre snöstjärnebrads uppe i hörnet.
Knycklade till några mini tårtpapper och gjorde blommor av dessa som jag satte runt ramen. 
Satte dit lite bling i nedre hörnet. Här syns även spetsbanden som används för att knyta ihop kortet.
Insidan av kortet, syns tyvärr lite dåligt eftersom det var så dåligt ljus när jag skulle fota. Har iallafall satt dit en rundel av textpappret jag även har på framsidan. I mitten har jag stämplat en God Jul hälsning och satt dit lite pappersspets. På andra fliken har jag stuckit ner en tag med en liten juldikt på.


 

Närmare titt på tagen som kommer från ett ark ur kollektionen "Väntan på Tomten II" från Pion Designs. Helt underbara papper förresten.

Materialet jag använt:
Cardstock, mönsterpapper, brads, snow marker, spets, doilly från Panduro.
Doillyblommor, vitt papper, papper m. text, pappersstjärna, bling från Creative Club.
Stämpel från Bildmålarna.
God Jul stämpel från Slöjddetaljer.
Tag från Pion Designs.

Kram,Utmaningsdags igen

Med detta kort deltar jag i Bildmålarnas Challenge #15 och i utmaningen Ett julkort i veckan. Temat i sista utmaningen är Snö, snöflingor eller ett kort helt i vitt. Jag satsade på ett kort i vita nyanser med inslag av både snö och snöstjärnor =) Stämpeln kommer från Bildmålarna, tycker den är så himla söt.


Var dåligt ljus ute idag så bilden blev lite sådär, men den funkar i det stora hela iallafall =) Stämpeln är målad med vit penna samt färglagd med promarkers. Vimpeln färglagd med silvergel penna, på mössan har jag satt dit lite fårull som kant.

 Mer detaljer om kortet kommer i nästa inlägg.


Material:
Cardstock, mönsterpapper, brads, snow marker, spets, doilly från Panduro.
Doillyblommor, vitt papper, papper m. text, pappersstjärna, bling från Creative Club.
Kram,Yeeeeeij!

ropade jag alldeles nyss ut, utan att väcka någon i huset hoppas jag :D Anledningen till detta utrop är att jag just upptäckte att jag blivit lottad vinnare i Veckans Skiss Liftutmaning! Är totalt överlycklig! Har förgyllt hela helgen =) Vet inte riktigt vilket paket jag får än, men de bägge som fanns som vinster var helt underbara båda två, så det spelar absolut ingen roll =)

Kunde inte komma vid ett bättre tillfälle, eftersom livet är ganska tufft just nu med massa mediciner, utredningar, läkarbesök och samtalsbesök. Det enda som håller mig något så när över ytan är mitt scrappande, så det ger mig verkligen ett leende på läpparna. Och kommer boosta mig över helgen åtminstone :D Tusen Tusen Tack!

Kram,Veckans Skiss utmaning

Hos Veckans Skiss är denna veckas utmaning att lifta en av deras inspiratörers LOs. Det finns hur många snygga som helst, så det var klurigt att välja. Tillslut föll valet för Charlottes LO "I love Venice". Gillade upplägget i layouten med hur papperen var lagda samt tagen som var instucken under bilden och den cirkelformade dekorationen. Jag gjorde mitt senaste te- och ljuskort utifrån den här utmaningen. 

Så här ser Charlottes LO ut:


Och så här blev min:Vill Du se mer detaljer om mitt te- och ljuskort kan du göra det här.
Kram,Ytterligare ett te- och ljuskort.

Fastnade totalt på te- och ljuskortet, dels himla roligt att göra + en roligt present =) Kunde inte hålla mig så jag fixade ett till. Har en kompis jag inte hunnit byta julklappar med ännu, så detta blev ju ett perfekt litet extra paket.Klippte ut en liten cirkel från ett fiberpapper och inkade det med brunt och silver. Satte även i en tag under stämpeln med en liten hälsning på, och satte tillsist dit en snöflingebrad i hörnet.Nere i andra hörnet satte jag lite blommor och en rosett i organza. Satte även dit två små utstansade blad. GodJul vimplarna på stämpeln har jag målat med glitterpennor. Resterande är färglagt med ProMarkers.Sydde en sicksack söm med floss i ena sidan på stämpel bakgrunden, för att få lite mer dekoration på den sidan. Själva asken kan man sedan knyta ihop med bandet som går runt hela asken. Själva stämpelmotivet har jag satt fast med 3D kuddar.Så här ser kortet ut på insidan. Boxar för värmeljus, te och en liten altrad tändsticksask. På insidan av kortet har jag även satt in ett papper med text om te och stearinljus från Svenska akademins ordbok. Själva kortet är gjort av grå cardstock. 

Använt material: 
Cardstock, Papper, Snöflingebrad, Organzaband, Sidenband, GodJul band, Pappersspets, Brads från Panduro.
Stämpelmotiv från Bildmålarna.
Kram,Juletiketter/Christmas tags

När jag började göra julkort ifjol hade jag inte pysslat på ganska länge. Men det väckte verkligen pysselnerven, så jag passade på att göra några tags oxå. Några av dem kan ni se på bilden nedan.

These tags I made to use on my christmas presents this christmas. I really like the stamp, he is so cute!


Tags och godjul etiketten samt pennorna jag använt kommer från Panduro, stämpeln från Slöjddetaljer.
Kram,Altrad ask till 8-åringen

Min extra brorsdotter har börjat byta ut lite av det rosa till förmån för dödskallar. Så till en av hennes julklappar fixade jag till den här asken. Hon blev mycket nöjd =) Själv älskar jag det lilla bokstavshänget i zink. Sådana blir det nog fler av.

My eight year old niece is changing from the pink stage to skulls. So I altered this box for one of her christmas gifts. She loved it! Personally I love the little letter M in zink. Think I have to buy more of them =)
 
Allt material kommer från Panduro, förutom snöret som jag fick med nån scrapp tidning för länge sedan.
Kram,Utmaning #3 hos Milo

Te- och ljuskortet jag skrivit om innan, är även mitt bidrag till Utmaning #3: Sketch hos Milo Lilja Art & Design.
Kram,Te- och ljuskort

Linda Lahgers blogg hittade jag en beskrivning för att göra te- och ljuskort, hur härliga som helst. Hon i sin tur har hämtat beskrivningen från Pysselsystrar. Tyckte dom var så himla söta så jag fick lov att testa själv. Så här blev min:

Själva asken och utsidan är tillverkat i cardstock enligt skissen från Linda och Pysselsystrar. Jag har målat med snow marker på snön så den blivit lite upphöjd. Dekorerat blommorna med Glitter sticks. Har färgat motivet med chalks. Jag satte sen en brad på sidan av asken, och satte fast ett smalt gummiband som används för att låsa fast locket.

Jag har använt mig av:
Papper, Doilles, Organzaband, God Jul tag, Glitter stick, Snow marker: Panduro
Stämpel: Digistamp från MelJens Designs
Blommor: Slöjddetaljer
Brad: Creative Club


On a blog I found the tut for this tea and candle card. I just had to try to make one myself.

Edit: La till en bild på insidan, glömde den förut =)


Kram,Bloggcandy hos Pysseltagen

Hos Pysseltagen kan du hitta en bloggcandy med mycket härligt i. En vinnare dras på Trettondagsafton. Kika över vettja =)

  
Kram,Julkortskollektion 2011

Får börja med att säga Gott Nytt År alla! Hoppas erat 2012 blir makalöst =)

Idag tänkte jag visa upp de julkort jag gjorde i år. Blev fem stycken denna gången. Har pysslat lite dåligt i år pga dålig hälsa, men nu inför jul kom jag igång rätt ok. Blev även lite andra scrappade saker som jag visar upp lite längre fram. Bilden nedanför visar iallafall upp årets julkort från mig.

Happy New Year to you all! I hope your 2012 will be amazing =)
Today I am showing my christmas card collection for 2011.Kort, papper, prickigt band och foambokstäver kommer från Panduro, likaså nisse stämplarna och snögubbestämpeln. Tomte stämpeln och God Jul texten kommer från Slöjddetaljer. På första kortet med tomten har jag fyllt i God Jul med en snow marker.  

Kram,
RSS 2.0