Kondoleanskort

Det absolut svåraste kort jag någonsin gjort. Inte i form av teknik, men att få till det på ett fint och värdigt vis, så det inte är för mycket. Ville ändå göra det i ljusa färger, för det är så minnet är. Kortet är till en liten familj, en man och en liten dotter på ett par månader. Kortet är för hans fru och hennes mamma; Anna.

Jag och Anna jobbade ihop när jag jobbade i Sälen och gick för en månad sedan bort i cancer. Vi var inte nära vänner, utan bara kollegor ett tag, men Anna var en sådan person som lämnade spår hos dem hon mötte. En sprudlande, glad, omtänksam tjej med många järn i elden. Hon kämpade in i det sista, och dessutom gravid. Lilla Karin som idag är runt tre månader fick plockas ut i förtid, men hann aldrig lära känna sin mamma. Anna och hennes man gifte sig för snart ett år sedan, det blev ingen första bröllopsdag tyvärr. Vi trodde alla att Anna skulle klara detta, för hon var en kämpe, var det nån som skulle kunna så var det hon. Men det gick inte. Samma dag som deras dotter var planerad att födas, gick Anna bort. Samma dag nådde hon sitt mål att samla in 150000 kr till Cancerfonden. Hon saknas oss oerhört mycket.

Kortet är skickat som kondoleans till begravningen som sker nu på fredag. Och jag hoppas det kan bidra med lite styrka för den lilla familjen på den dagen. Vila i frid, Anna.


Kram,Önskelistan

Ny kategori på bloggen: Önskelistan. Ser så mycket därute som jag skulle vilja ha, så jag tänkte samla allt på ett ställe. Smidigt sätt för alla att kunna se vad jag önskar oxå till födelsedagar och annat =)

Först ut är denna: Branch/Kvist stans från Martha Stewart
Finns bland annat att köpa hos Scrapbruket här.
 
Edit: Denna är inköpt!
Kram,Julkort vecka 17

Sista dagen för veckans julkortsutmaning hos Ett julkort i veckan. Tog lite lång tid den här veckan, bla på grund av jag legat i magsjuka halva veckan, sen har det varit lite allmänt jobbigt efter det. Men ett kort fick jag klart tillsist iallafall. Temat denna vecka var ett julkort i lila och mörkblått. En totalt oväntad färgkombination för mig, men jag blev riktigt nöjd i slutändan iallafall, blev riktigt mysiga färger ihop. Resultatet kommer här:


Testade en ny vikning för mig, ett side step card. Orkade inte leta upp en tutorial så jag mätte ut och skar till lite på känn, så det blev som det blev :D Finns säkert ett mycket mer korrekt sätt att göra detta på haha.


Recept:
Cardstock/Panduro
Mönsterpapper/Vibeke Spigseth, Poppy Design/Cloud9Design/29th Street Market
Stämpel Midwinter Tilda/Magnolia
Stämpel God Jul kollage/Forma Hantverk
Stämpel Snöflingor/Pysseldags
Snöstjärnestans/Lidl
Stickles Stardust/Tim Holtz, Ranger
Promarkers
Kram,Månadsutmaning hos Scrapgalen

Månadsutmaningen för april hos Scrapgalen, har temat Art Journaling. Dvs, man ska skapa en art journal sida. Har aldrig gjort en tidigare, men varit sugen på det länge, så nu tog jag tag i det. Gjorde en först som jag tänkte skicka in, men det var så skoj så jag gjorde en till och det blir den som blir mitt bidrag. Är precis i början av en KBT behandling och med denna sida försökte jag återge den positiva sidan jag ska försöka hitta. Den som ser ljust på saker, använder ord som pekar framåt och som inger hopp för framtiden.
Jag började med att måla sidan med vaxkritor i olika färger. Jag valde ut färger som för mig var glada, spralliga och ljusa. Jag droppade sedan på vatten och smetade ut färgerna i varandra. Jag använde sedan en punchinella och gjorde mönster med gesso och svart stämpeldyna. Tog en gammal petflaskekork och gjorde lite cirklar i magenta. Satte på lite washitejp oxå. Duttade runt med en brun stämpeldyna och gjorde som typ bladmönster.

Stämplade med en textstämpel från Pysseldags, resterande ord har jag skrivit för hand och sedan lagt lite glossy accent över. Satte även lite spets och organzaband under textstämpeln. Ritade på med lite Stickles. Har även duttat på med en hallonröd stämpeldyna så jag fick fyrkanterna. Embossat några röda prickar på två av kanterna. Sist satte jag dit en liten blomma som glimmar som lite metallicfärg.

Kram,Utmaning hos ScrappaLoss

Hittade en månadsutmaning/tävling hos ScrappaLoss där man skulle göra Tags. Chansade på att hinna göra ett bidrag, och det blev verkligen i sista minuten. Tävlingen slutade 23.59 och jag fick upp min länk 23.57 typ haha =) Bidraget var visserligen klart lite innan, men sen skulle ju fotot laddas upp och fixas och in i bloggen... bråttom bråttom. Men jag hann iallafall, och nedan kan ni se mitt bidrag.
Kram,Julkort vecka 16

Då var det ny vecka och dags för ett nytt julkort. Denna vecka hos Ett julkort i veckan var utmaningen: Skapa ett julkort med endast tre saker (utöver själva kortbasen/cardstocken): Mönstrade papper (flera olika är tillåtna), Ett stämpelmotiv (endast en stämpel, men ni får skriva eller teckna för hand), En dekoration (blomma, band eller någonting annat, men endast en/ett).

Det var helt klart en utmaning men en mycket rolig sådan =) Så här blev mitt resultat:


Kortrecept:
Cardstock
Mönsterpapper/Panduro och Pion Design (I väntan på Tomten II)
Stämpel Julkollage/Reprint
Band/Me to You-serien
Kantstans Lace Heart/Martha Stewart
Kram,Ett litet kort...

Till en utmaning hos Saturated Canary häromveckan gjorde jag ett litet kort på temat Thinking of You. Tänkte visa lite fler bilder av det kortet.Jag gillar verkligen gamla spetsar, dom är så otroligt fint och noggrannt gjorda. Jag har turen att ha en hel påse av sådana i gömmorna. För några år sedan ropade jag in en gammal sypuff på auktion, en sån riktigt gammaldags, rund puff som står på golvet. Jag föll för den direkt och fick bara lov att ha den :D Det jag inte visste när jag ropade på den, var att den var full av saker inuti. Det var massor av olika band, knappar, nålar, gardinringar mm mm. Och mitt i allt detta låg dessa spetsar i en påse, vita och beige virkade och knypplade spetsar. Lycka säger jag bara =)

Jag har använt:
Färdig Kortbas
Mönsterpapper/Creative Club
Digistämpel Canary Love/Saturated Canary
Blommor/Panduro och Pappex
Spets mm ur gömmorna
Promarkers
Kram,Time for challenges again

The time just flies by, and once again there are new challenges to enter. A bit late this time, didn´t have so much time to scrap this weekend since I took a puppy class with my dog Zakk. He was really good, and made me so proud =) This card I made to one of my friends who are turning 40 soon. I am entering the following challenges with this card:

Passion for Promarkers #144; White on white
I love Promarkers #112; White on white
Midweek Magnolias #6; A very special birthday

I have used:
Stamp Tilda with tulips/Magnolia
Digistamp Fence/MelJen´s Designs
Border punch Heart Lace/Martha Stewart
Butterfly/Panduro Hobby
Lace, Bling and Flowers from stash
Colored with Promarkers

Kram,Ny brevlåda

Brevlådan jag gjorde tidigare blev snabbt fylld, speciellt av alla julkort som görs. Så det blidde att göra en ny för att förvara julkorten i. Den är inte direkt superdekorerad eftersom den egentligen mest är en förvaring. Har använt olika spillbitar som jag haft liggandes. Den blidde så här:
Stämpel framsidan/Panduro
Stjärnstämpel God Jul/Forma Hantverk
Mönsterpapper Christmas Collection/Panduro
Kram,Julkort vecka 15

Påsken är över och vi är nu inne i vecka 15, vilket även innebär en ny utmaning hos Ett julkort i veckan. Utmaningen denna gång är en skiss som ser ut som följer:
Så här blev min tolkning, jag valde att spegelvända skissen:Bakgrunden har jag gjort själv av remsor från pappersbitar som blivit över, som jag skrivit om här.Har stämplat God Jul på vimplarna och embossat dem med silver pearl från Reprint.Tomtestämpeln kommer från Slöjddetaljer och jag tycker den är sååå söt =) Blommorna har jag gjort av kaffefilter och mistat med rött och sedan inkat dem med mer rött och lite vintage photo. Sen har jag lagt på lite glitterlim.På baksidan har jag stämplat en julgran och sen embossat den med samma som bokstäverna på framsidan, Silver Pearl.


Jag har använt:
Olika mönsterpapper, mestadels från Panduro
Stämpel Tomte/Slöjddetaljer
Stämpel Alfabet/Docraft
Stämpel Julgran/Panduro
Snow marker/Panduro
Stickles Frosty Lace/Tim Holtz,Ranger
Distress Ink pad Barndoor Red/Tim Holtz,Ranger
Distress Ink pad Vintage Photo/Tim Holtz,Ranger
Embossingpulver Pearl White/Reprint
Promarkers

Kram,Thinking of you

The current challenge #14 at Saturated Canary is: Thinking of you. It´s always good to have a card like that in the stash, in case someone gets ill or just if you want to let somebody know you´re thinking about them =) I´ve used the Canary Love digi. My card turned out like this:

Kram,Julkort vecka 14

Hjälp vad fort veckorna går, påsken är så gott som över, vi är snart i mitten av april, och jag tyckte precis jag gjorde julkortet för vecka 13 och nu är vecka 14 slut :D Var tar tiden vägen? Hur som helst, julkortet för vecka 14 i utmaningen Ett julkort i Veckan är klart och temat denna gången var Juldjur. Så här blev mitt:
 

Jag har använt:
Mönsterpapper, framsida: Lost and Found Christmas/My mind´s Eye
Mönsterpapper, insida: 4-delt Jul/Storyteller
Digistämplar Puppy Helper, Cozy Winter Wolf/MelJen´s Designs
Digistämpel Especially For You Bear/Duddly Buddly
Stämpel God Jul/Slöjddetaljer
Stämpel Snögubbar/Pysseldags
Bling, Band/Creative Club
Promarkers
Kram,Påskafton med påskpåseletning

Idag är det Påskafton, vilket innebär Påskbuffé hemma hos oss med massor av gott. Mums! =) Jag är precis färdig med att gömma påskäggen till mina syskonbarn som snart kommer hit. Eller ägg och ägg, i år blev det en liten påskpåse med lite godis och leksaker i. Tänkte att dom passade bra att visa upp här på bloggen en dag som denna =) Men först vill jag önskar Er alla en härlig påskhelg! Hoppas ni får det toppen =)Bokstäverna till namnen har jag skrivit ut och sedan färglagt med Promarkers och lagt på Glossy Accent. Klippte sedan ur dem och limmade fast dem på vimplarna.


Har maskat ihop Påskharen och gräs/ägg stämpeln med varandra för att få dem att passa ihop bättre. Monterad på 3Dkuddar för att få lite mer dimension på det hela.Jag har använt:
Brun presentpåse/Dollarstore
Mönsterpapper/Panduro, Creative Club
Wellpapp/Dollarstore
Stämpel Påskhare/Sliekje Digistamps
Stämpel Äggblommor o gräs/CuddlyBuddly
Stämpel Påskhälsningar/Skogstokiga
Pappersspets/Clas Ohlson
Distress Inkpad Walnut Stain/Ranger
Glossy Accent/Ranger
Promarkers
Kram,Easter Time

Today is what we here in Sweden calls Easter Eve, and at my place we are today having a easter buffé with lots of yummy things on the table =) I have just hidden the easter bags that my nieces and nephew will get later. If they find them LOL =) And they are also what I am showing here on my blog today. For more pics you can click here. I am entering these altered bags to the following challenges:

Passion For Promarkers #143: Whatever the weather
I love Promarkers Challenge #111: SpringtimeI have used:
Patterned papers/Panduro, Creative Club
Stamp Easter Bunny/Sliekje Digistamps
Stämpel Eggflowers/CuddlyBuddly
Stämpel Easter Greatings/Skogstokiga
Distress Inkpad Walnut Stain/Ranger
Glossy Accent/Ranger
Promarkers
Kram,Julkort vecka 13

Denna vecka i Ett julkort i veckan var utmaningen: "Att göra ett monokromatiskt kort i valfri färg, men det måste innehålla: band, knappar, hjärtan, blommor, bling och en fjäril". Superkul utmaning att få med alla sakerna =) Jag har valt att göra ett kort i blått, och resultatet blev så här:

Material:
Cardstock/Panduro
Mönsterpapper/Panduro
GodJul papper (hjärtan)/Forma Hantverk
Stämpel Sittande Tilda med hjärta/Magnolia
Stämpel Julcollage/Reprint
Stämpel Snöflingor/Pysseldags
Fjäril/Creative Club
Övrigt från gömmorna
Kram,Promarker Challenges

I am still doing my christmas cards lol, mostly because I´m in this challenge to make one christmas card a week in 2012. But I am also always coloring the stamps I use with my Promarkers, so because of that I am entering this card in these two challenges:

Passion For Promarkers #142; Ribbons and Buttons
I love Promarkers #110; Bead it!

Kram,
RSS 2.0